Gençliğin ata’ya cevabı nedir?
Varlığımızın en kutsal temelleri olan Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyeti’nin ebedi bekçileriyiz. Bu karar, sarsılmaz irademizin değişmez ifadesidir. Gelecekte hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Tüm hızımızı sizden, milli tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmeyen insan ateşinden alıyoruz.
Öğrencinin Atatürk’e verdiği cevap nedir?
Ey Türklerin büyük atası! Bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiğinde, içinde bulunduğumuz durum ve şartlar ne olursa olsun, damarlarımızdaki asil kandan aldığımız güç ve cesaretle, her türlü engeli aşmaya, her türlü zorluğun üstesinden gelmeye kararlıyız.
Atatürk’ün Türk gençliğinden istediği nedir?
Türk gençliğinin ulaşmak istediği bir ideal vardır: Mutlu bir Türkiye yaratmak ve çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak… Türk gençliğinin parçası mutluluk, bereket ve neşe elmasıdır. Evrendeki yeri yüksektir. Ama insan asla kendi içinde var olan gurur ve büyüklüğü göstermeye çalışmamalıdır.
Gençliğe hitabe ne anlatmak istiyor kısaca?
Mustafa Kemal, bu konuşmasıyla Türk milletinin geleceğini temsil eden gençlere, geçmişin sorunlarının tekrarlanmaması için önemli öğütlerde bulunmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğramasıyla ortaya çıkan karanlık manzarayı anlatarak başlar.
Atatürk gençlere ne söylemiştir?
Tüm umudum gençlikte. Hey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu inşa edecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.
Türk gençliğinin birinci vazifesi nedir?
Merhaba Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.
Atatürk’ün gençliğe hitabesinin son kelimesi nedir?
Nutuk’un girişinde gençliğin görevi vurgulanmış olmasına rağmen metnin sonunda “Türk istiklalini ve Cumhuriyetini kurtarmak!” sözleriyle bu görev tekrarlanmıştır.
Atatürk’ün matematik öğretmenin adı neydi?
Matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi, ülkemizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Kemal” adını vermiştir. Askeri eğitimine Askeri Ortaokul’da başlayan Atatürk’ün en sevdiği ders matematikti.
Gençliğe Hitabe ne zaman yazıldı?
Gençliğe Hitap. Mustafa Kemal Atatürk’ün 20 Ekim 1927’de yaptığı nutkunun sonunda Türk gençliğine hitaben yaptığı konuşmadır. Nutuk, Atatürk’ün 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında toplanan Cumhuriyet Halk Partisi 2. Kongresi’nde Kurtuluş Savaşı’nı anlattığı 36,5 saatlik tarihi nutkudur.
Atatürk gençliği nasıl ifade eder?
Atatürk’e göre gençler, ulusal bilinç ve çağdaş kültürle yetiştirilmelidir. Özellikle gençlerin güçlü ve olumlu bir karaktere sahip olması önemlidir. Atatürk’e göre gençler, aldıkları eğitim ve kültürle insan erdeminin, vatan sevgisinin ve düşünce özgürlüğünün en değerli sembolü haline gelirler.
Mustafa Kemal’in Türk gençliğine gösterdiği hedefler nelerdir?
“Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Nutuk ne ile son bulur?
Metin, “Türk milletine” hitabıyla başlıyor: “Ne mutlu Türküm diyene!” cümlesiyle sona eriyor: Gazi Mustafa Kemal, 10.
Gençliğin ataya cevabı nedir?
“Ey ölümsüz ecdadım! Birinci görevim Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır. Varlığımın ve geleceğimin yegane temeli budur.
Türk gençliği nasıl yazılır?
*SESLER BÜYÜK HARFLERLE BAŞLAR: Merhaba Türk gençliği, canım annem, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne.
Gençliğe hitabenin türü nedir?
“Gençliğe Hitap”, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yazılmış, bu zaferden sonra kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti’nin savunulması ve korunmasının, gençlerin şahsında tüm Türk milletine emanet edildiği tarihi ve edebi bir metindir. Aslında bu metin, Atatürk’ün gelecek nesillere vasiyeti olarak kabul edilebilir.
Atatürk gençliği nasıl olmalı?
Atatürk’e göre gençler, ulusal bilinç ve çağdaş kültürle yetiştirilmelidir. Özellikle gençlerin güçlü ve olumlu bir karaktere sahip olması önemlidir. Atatürk’e göre gençler, aldıkları eğitim ve kültürle insan erdeminin, vatan sevgisinin ve düşünce özgürlüğünün en değerli sembolü olacaklardır.
Gençliğe hitabenin özellikleri nelerdir?
Belge analizine göre Gençliğe Hitap’ın sorumluluk, bağımsızlık, vatanseverlik ve doğruluk gibi değerleri içerdiği bulunmuştur. Bu özelliklere dayanarak özellikle sorumluluk değerini aktarmak için “Gençliğe Hitap”ın kullanılması önerilebilir.
Atatürk’ün gençliğe hitabesinin son kelimesi nedir?
Nutuk’un girişinde gençliğin görevi vurgulanmış olmasına rağmen metnin sonunda “Türk istiklalini ve Cumhuriyetini kurtarmak!” sözleriyle bu görev tekrarlanmıştır.
Türk gençliği nasıl yazılır?
*SESLER BÜYÜK HARFLERLE BAŞLAR: Merhaba Türk gençliği, canım annem, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne.